Biografie

Ik ben Rachid, met deze single op het label 21st Century Music stelt Rachid zich voor aan het grote Nederlandse publiek.
Rachid werd geboren in Marokko en kwam op zijn 7e jaar naar het Brabantse Oudenbosch met zijn familie. Al snel raakte Rachid geïnteresseerd in de Nederlandstalige liedjes van onder andere André Hazes, Frans Bauer, Koos Alberts, Frank Boeyen, Marco Borsato e.d.
Rachid werd ontdekt op een talentjacht in zijn woonplaats. De dirigent van het plaatselijk koor, Anneke van Alphen, nam Rachid onder haar hoede. Toen de voetbalclub waar Rachid speelde een jubileum vierde schreef Rachid op het nummer “Een dag uit 1000 dromen” van Frans Bauer een eigen tekst. Dat ging Rachid zo goed af dat hij besloot om verder te gaan met een zangcarrière.

 

Omdat hij geen eigen repertoire had en het stemgeluid van Rachid veel overeen kwam met dat van Frans Bauer koos hij voor zijn optredens voornamelijk nummers van Frans Bauer. Daaruit kwam de benaming “De Marokkaanse Frans Bauer” voort. Toevalligerwijs bleken Rachid en Frans op dezelfde dag jarig te zijn en hebben zij ook bovendien nog eens dezelfde zangpedagoge.
Rachid werd min of meer een bekende Nederlander toen hij deelnam aan het TROS programma “Een ster in 40 dagen”. Hij werd daar tweede maar dat was aanleiding voor de platenmaatschappij Telstar om een single met hem op te nemen. De samenwerking met Telstar was eenmalig en daarna tekende Rachid een contract met het label 21st Century Music van Erik de Zwart en Pim van der Kolk.

 Onder leiding van producer John Dirne wordt dan het nummer “Ik ben Rachid” gemaakt.  De clip wordt op YouTube meer dan 100.000 maal bekeken en Rachid heeft de eerste stappen op weg naar een artiestenbestaan gedaan. Bijzonder is dat Rachid op dat moment ook zijn eigen real-life soap serie op Nederland 1 krijgt bij de NPS.
In die soapserie ziet de kijker het gevecht van Rachid naar de top. Iedereen kent hem onder de titel De Marokkaanse Frans Bauer maar Rachid is van mening dat men hem gewoon moet kennen onder zijn eigen naam. Vandaar de titel van zijn single: “Ik ben Rachid”.
 
 
 
Met deze up-tempo single bewijst Rachid dat het levenslied en een Arabische sfeer heel goed samengaan. Ter gelijke tijd met de release van de single komt ook de bijbehorende videoclip uit. Ook in deze clip wordt weer de Arabische sfeer gecombineerd met het Nederlandse levenslied. Die combinatie maakt Rachid uniek in Nederland.
Met zijn 2e single “De wereld draait door” scoort Rachid in de zomer van 2009 direct een top 10 hit! Naast allerlei televisie- en radio programma’s waaraan Rachid deelneemt komen er dan ook steeds leukere optredens. Hoogtepunt vormt het optreden op Festyland voor een uitverkochte festivaltent met meer dan 5000 bezoekers. In het Festyland programma staat Rachid dan ook met zijn idolen als Frans Duijts.
 

Dan wordt aan het einde van 2009 het besluit genomen om als 3e single echt een leuk min of meer meezing- c.q. feestlied op te nemen. Met “De Liefde van mijn leven” doet Rachid dan vriend en vijand verbazen. Een gemakkelijk meezing liedje en een bijbehorende videoclip met een leuk verhaal. Na plaatsing van de clip op YouTube blijkt ook deze video direct weer een enorm succes te zijn.